Hatiku Dan Hatimu Menjadi Satu Rasa...PannnnassssThank You Visit Me...Plz..come again..

Tuesday, November 29, 2011

Kelab Renang Musim Cuti Sekolah

Suka-suka je nak sharing info.

Tengok tu..kecik-kecik dah boleh berenang.....persediaan musim hujan..hahaha..takut tenggalam....hehehe.Pada ibubapa yang tak boleh berenang tu baik ikut budak2 nie pi belajar renang kat pusat akuatik shah alam.

Apapun ini adalah satu iniatif yg baik utk anak-anak kita supaya mereka boleh mereka, yelah kalo pergi kolam renang atau pantai tak le terkapai-kapai tak tau berenang kan....kalo dah ada ilmu renang lagi best. Tengok zaman kanak-kanak yang indah dan menyorokkan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

KELAS RENANG TADIKA & SEKOLAH
Terbuka untuk kanak-kanak Tadika dan Sekolah. pakej kelas renang secara berkumpulan ditawarkan dengan minimum pelajar tidak kurang dari 14 orang. Hari Selasa hingga Jumaat diutamakan sama ada pada waktu pagi atau petang.


KELAS RENANG KANAK-KANAK
Terbuka kepada semua kanak-kanak yang berumur 4 hingga 17 Tahun. mereka akan diajar water confidence, freestyle dan breaststroke pada peringkat permulaan.

Monday, November 28, 2011

Ini Bukan Contest...!!!! Tapi.....????


jangan berlenggah lagi.........segera klik link untuk info seterusnya.....hehehehe....


terimaksaih kerana sudi klik....pada yg was-was.....harap klik je le.....!!!

klik dari anda amat berharga untuk sy....thank Que Alooooooooooootttttttttttttt

Thursday, November 24, 2011

KELAB KANAK-KANAK ASMA SELANGOR

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...


Inilah dia info nak kongsi semalam.....bestnya 


APA yang anda akan lakukan sekiranya anak tiba-tiba diserang asma? Saat itu langkah paling penting ialah jangan panik.
Namun bagi ibu bapa yang tidak mempunyai pengalaman dalam menguruskan asma, pastinya saat-saat itu amat menggusarkan.
Waktu itu mungkin akan timbul persoalan siapa yang perlu dihubungi untuk meminta bantuan dan berkongsi pengalaman serta masalah.
Menyedari pentingnya kumpulan sokongan bagi pesakit asma atau mereka yang terbabit dalam menguruskan penyakit ini secara langsung, Kelab Asma Kanak-Kanak (KAKK) Selangor dan Wilayah Persekutuan telah ditubuhkan pada tahun 1997.
Ia ditubuhkan oleh sekumpulan ibu bapa yang mempunyai masalah berhubung anak-anak mereka yang menghidap asma.
Bermula dengan hanya sekadar pertemuan biasa di kalangan ibu bapa pada hari klinik di sudut minum kopi di Pusat Perubatan Universiti Malaya (PPUM), akhirnya kelab ini menerima jumlah ahli yang ramai seterusnya menjalankan pelbagai aktiviti dalam mengembangkan kelab yang satu-satunya terdapat di negara ini.
Hasilnya, pertemuan demi pertemuan diadakan di kalangan ahli kelab yang kemudiannya mencetuskan idea untuk melantik presiden kelab yang diterajui oleh Roslizawati Hashim ketika itu.
Selepas beberapa tahun kini kelab ini ditadbir oleh Datin Ferida Inolil Mustapha, 42.
''Ramai di kalangan ibu bapa dan ahli keluarga menyatakan betapa pentingnya kumpulan sokongan dalam menghadapi ahli keluarga yang berhadapan dengan masalah asma.
''Bagi anak-anak yang sudah dewasa mereka sudah pandai menguruskan asma, namun ibu bapa yang mempunyai anak kecil pasti akan menggelabah berhadapan dengan keadaan panik apabila anak diserang penyakit itu," katanya.
Ujar Ferida Inolil, setakat ini terdapat lebih 200 keluarga yang menyertai kelab itu.
Apa yang penting penubuhan kelab bertujuan mendidik dan memberi bimbingan kepada para peserta (terdiri daripada ahli keluarga, adik-beradik dan ibu bapa) yang perlu tahu apa yang harus dilakukan sekiranya anak atau ada di antara ahli keluarga mereka diserang asma.
''Kadang-kadang dalam saat seperti ini kita mudah panik dan tercari-cari apakah ubat yang diperlukan.
''Setiap orang yang mengalami masalah asma akan berbeza punca alahannya antara satu dengan lain.
"Justeru seseorang atau ahli keluarganya perlu tahu apa yang menjadi alahan kepada penghidap asma itu agar ia sentiasa menjauhi perkara berkenaan.
"Selain itu penghidap asma juga biasanya berpunca daripada keturunan," jelas bekas peguam yang memilih untuk menjadi suri rumah bagi menjaga anak-anaknya yang asma.
Bercerita lanjut, Ferida Inolil mengakui, dirinya juga merupakan seorang pesakit asma kronik sejak kecil lagi. Namun berkat dengan kemahiran menguruskan diri dan ubat-ubatan yang sesuai, Ferida Inolil kini bukan sahaja boleh menyertai pelbagai aktiviti malah bergiat aktif dalam pelbagai lapangan.
''Saya tahu kerana saya juga seorang pesakit asma merasa betapa sengsara rasanya apabila diserang oleh penyakit ini dahulu, begitu juga saya rasakan apabila melihatkan dua daripada lima orang anak saya yang turut menghidap asma.
''Asma tidak akan hilang tetapi ia dapat dikawal berpandukan penggunaan ubat-ubatan yang betul," katanya ketika ditemui di PPUM, baru-baru ini.
Ferida Inolil mempunyai anak berusia antara lapan hingga 16 tahun. Anak ketiga dan yang paling kecil adalah penghidap asma. Namun memandangkan pengalaman yang dilaluinya, Ferida Inolil tidak pernah menyekat apa sahaja aktiviti yang ingin dijalankan oleh anaknya malah memberi mereka perangsang.
Katanya, selalunya apabila ibu bapa mengetahui anak mereka asma, mulalah mereka menyekat segala pergerakan dan aktiviti anak.
Namun penghidap asma juga sebenarnya boleh bergembira dengan kehidupan dan bergiat aktif asalkan mereka tahu alahan yang perlu dijauhi.
Tambahnya, mereka yang dialu-alukan menjadi ahli KAKK ialah mereka yang dari bayi hingga 18 tahun. Antara kegiatan yang dijalankan kelab itu ialah bersukan, bercuti dan mengadakan kem yang mempunyai pelbagai aktiviti seperti permainan luaran, berenang, berjalan memerhatikan keindahan alam, aktiviti menggembirakan, kraf dan lukisan serta pendidikan menguruskan asma.
''Sudah beberapa kali kelab mengadakan aktiviti berbentuk kem dan pada kali ini dijangka kelab akan membawa ahli menyertai Kem Asma KAKK Tahunan 2011 di De Palma Inn, Kuala Selangor.
''Mungkin ramai yang tidak percaya melihat betapa aktifnya anak-anak ini ketika berada dalam kem berkenaan, sambil bermalam mereka ternyata lebih ceria dan cergas. Mereka pastinya dipantau oleh doktor, ahli jawatankuasa (AJK) dan jururawat yang turut mengikut kita," katanya.
Tambahnya, menghantar anak-anak ke kem seperti itu adalah langkah terbaik yang dilakukan oleh ibu bapa untuk anak-anak asma kerana selain dapat berhibur, anak-anak tersebut boleh belajar bagaimana untuk berkawan dengan rakan-rakan lain, belajar mengurus dan mengawal asma, mampu berhadapan dengan cabaran dan boleh berhadapan dengan ketakutan serta berkeyakinan dan kemudian apabila pulang, anak-anak asma ini akan membawa satu harapan dan kemahiran baru.
Bagi mereka yang mahu bertanya mengenai KAKK ini boleh melayari kakkswp@gmail.comatau hubungi talian 012-3905318 atau 012-421 1177 (sekretariat).

Bonus Tahun 2011. Lirik lagu Popular Tahun 2011

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Ku gembira tak terkata...bonus..ooooo..bonus.....terima kasih bos ku.....baiknya bos aku tahun nie...hehehe...moga bos dan syarikat dilimpahi rezeki berlipat-lipat ganda...leh agi aku dapat bonus-bonus berganda-ganda...hahahhah.

Biasa le hujung tahun le katakan..semua kita yang makan gaji pasti tertunggu bos bagi bonus.tahun makin dekat menghampiri END POINT...masa nie le semua gelisah pasal bonus...bagi yg ada keluarga dan anak2 tentu berkira-kira nak buat belanja buku dan baju sekolah...kerajaan memang bagi RM100/seorg.....tapi tu masih tak cukup..cuma cukup utk kurangkan beban ckit le...per pun terima kasih PM..ku.....tapi kawan..tu jugak salah satu BONUS terjun..hahahaha.....moga PM dilanjutkan usia dan dimurahkan rezeki dan Malaysia aman sepanjang umurku...heheheh......

Bagi yang bujang pulak..hahahaa...tau le ala tujunya kan...sendiri mau ingat....yelah aku pun pernah bujang..hahaha..shopping sakan le..kalo boleh seluruh shopping komplek kat malaysia nie nak diterjah.....tgok sekarang nie.....makin ligat shopping komplek tumbuh.....macam2 offer dibuat..sales 10% hingga 70%....tak ke rambang mata dibuatnya.....biasa le masa bujang.....semua yang ada nak di cengkaw  je.

caloteh tengah malam....bonus buatku tidur tak lena....hahahhaa

Wednesday, November 23, 2011

Kelab Kanak-Kanak Asma Dalam Utusan Malaysia-Mode Mega

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...KELAB KANAK-KANAK ASMA


Ini le tajuk amat menarik ku baca diruang Utusan Malaysia Mode Mega hari ini.
Selesai saja aku membaca artikel KAKK tersebut aku terus bertanya kepada penganjur kelab tentang apakah faedah kelab ini kepada kanak-kanak asma dan keluarga.,


Info diberi memang menarik sebab kelab ini ditubuh khas utk kanak-kanak yang mengidap penyakit asma sahaja. Saya juga diberitahu bawa kanak-kanak ini akan diajar atau diberi taklimat bagaimana menjaga diri sendiri, keyakinan diri, tentang penyakit, tentang alam sekitar dan pelbagai lagi ditambah ramai yang terlibat dalam kelab ini adalah secara sukarela termasuk doktor , jururawat dan ibubapa dan sesiapa saja yang ingin memberi berkerjasama.


Kelab ini akan membawa kanak-kanak dalam pelbagai aktiviti termasuk membuat kem setahun sekali. Yang pasti aktiviti yang dijalankan adalah amat menarik dan saya akan mendaftarkan anak saya ke kelab tersebut supaya dia memperolehi pengalaman yang baik dari kelab tersebut.


Yuran tahunan sekitar RM5/- setahun dan saya masih belum pasti kos-kos lain, sebab apa yang diberitahu kelab ini cuma sekadar untuk membantu ibubapa yang mempunyai kanak-kanak asma tentang pentingnya penjagaan dan pengetahuan tentang penyakit tersebut.


Tapi sayang sekali info lengkap saya tidak dapat upload disini, sy harap kawan2 yang ada keluarga yang berpenyakit asma berumur dari 0-18tahun amat lah baik jika mengikuti kelab ini. 


Kalau nak tahu ...beli le utusan malaysia tengok bahagian Mode Mega....



Tip-Tip Blogworking Yang Menarik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Salam sahabat dan teman2 blogger.

Aku nie bukan nak bagi tutorial pasal tajuk aku nie "Tip-Tip Blogworking"...tapi aku cuma nak berkongsi cerita dan apa yang aku alami semenjak aku pandai membuat blog sendiri ini. Ye..memang aku kerap mengunjungi blog ku dan juga kerap mengunjungi blog2 kawan-kawan yang memang aku akui tidak kenal dan memang pada mulanya hasrat ku utk menambah rakan dan menambah ramaikan kawan2 yang membanjiri blogku....tertiba aku terbaca satu blog yang menyatakan....senangnya AYAT MASUK SHOUTBOX...tak takut ke kalau yg join u balik tu nanti tidak ikhlas..just add sebb u add dia.......memang terasa gak ayat2 nie, sbb aku pun jemput orang guna ayat yang sampel je..yele kita nie newbie..belajar daripada kesilapan adalah satu pengalaman utk menambah baik blog kita. Aku sokong apa yg dia ckp tu memang betul...tapi aku harap walaupun guna AYAT SAMPEL...boleh le terjah balik org yang post AYAT SAMPEL TU YE.....ada baiknya juga kalau kita berniat baik senantiasa KAn..Kan..KAn..

Terima Kasih..sudi kongsi cerita.

Tuesday, November 22, 2011

SEO UNTUK BLOG


Jom kita kongsi, mana tau apa yg korang tau leh bagi info kat aku gak.

Aku terjah blog kawan blogger yang banyak bagi info.....memang best sgt...tapi aku nie masih tak faham2 aper yg dia nak . Jadi aku cekaw jap info dibawa nie utk aku studi masa free, kalo nak kongsi boleh jugak..hehehe..nie bukan original le..ceplak nya..hahahhaha....tuannya info kasi amik dgn rela hati, so aku ucap terimakasih ye banyak.

Nak apa lagi..jom baca le dan amik info best nie tuk blog ko orang.

Apabila hendak daftar buat blog pada kali pertama, apa yang anda pikirkan.? Semestinya anda akan pikir apakah alamat blog yang anda rasa berkenan. Mungkin pada awal berblogging url blog dirasakan tidak penting, tetapi setelah lama sedikit dalam arena blogging ini, barulah diketahui pentingnya untuk mempunyai alamat blog yang bagus.



Ini kerana, alamat blog atau senang dinamakan url blog adalah salah satu faktor utama dan paling penting untuk SEO. Sebelum ini admin juga ada buat satu entri di blog unwanted untuk tips pemilihan url blog, dan anda boleh tengok point no 5 iaitu pemilihan url blog yang berkaitan.

Apabila memilih url blog yang betul, secara tidak langsung anda telah menggunakan teknik SEO samada anda sedar atau tidak pada permulaannya. Anda juga boleh tengok url blog tutorial ini, iaitu tutorialuntukblog. Walaupun sebelum ini admin juga ada buat tutorial di blog unwanted, kemudian admin sambung di blog ini. Tajuk yang admin pilih untuk blog ini memang untuk menjadikan lebih mesra SEO.




Niche blog boleh dikatakan sama sahaja dengan alamat blog dan url blog, tetapi perkataan niche ini biasanya digunakan untuk blogger yang menggunakan domain dan hosting sendiri.

Contoh?

Anda hendak buat blog berkaitan komputer, dan hendak mendapatkan trafik ke blog tersebut dengan menggunakan url yang sesuai,
so url yang mungkin bagus untuk SEO anda ialah; tipskomputer, tips-komputer, belajarkomputer, ilmukomputer. Jika url sebegini digunakan, kemungkinan untuk diindex di engin pencarian adalah lebih tinggi.




Bagaimana jika url sekarang tidak seperti yang dikehendaki.?

Tidak perlu bimbang dan tergesa-gesa. Kalau blog anda sekarang bukan url yang bagus, ada boleh tukarkan alamat blog, tetapi admin rasa tidak ramai yang sanggup lagi² jika url blog itu memang sudah ada maksud yang tersendiri. Admin juga sayang url unwanted86 apa dan admin tidak tukar pun.:)

Jangan bimbang kerana tidak semestinya faktor url blog sahaja untuk SEO ini, ada lagi faktor² lain yang berkaitan. Cuma kalau url 'kena' menguatkan lagi SEO anda. Tetapi jika url anda tidak begitu cantik, boleh guna lagi teknik² SEO yang lain. Jika url anda cantik, anda ada satu kelebihan.:)


Cara letak border disekeliling posting

Aku hampir putus asa membina blogku yang serupa blog dah nie. Di bawa ini sengaja aku masukkan info ke sini supaya boleh juga kawan blog yg rajin search cara buat siderbar boleh tolong bantu sekali.

Pada tuan nya info terima kasih, aku xcuri aku pinjam tuk studi je tau.



Cara letak border disekeliling posting

Membuat border disekeliling posting ini selain dari menambahkan seri pada posting juga sebagai pemisah diantara posting.Pada kebanyakan template sekarang sudah ada border ini.Bagaimanapun template yang berwarna putih jarang jarang menggunakan border terpisah ini.Untuk contohnya boleh dilihat garisan biru disekeliling posting pada blog ini.

Cara membuatnya:

1.Log in ke blogger
2.pilih Design--->>Edit HTML









3.Cari kod ini:

.post {
Lebih mudah gunakan Ctrl + F untuk mencari kod


* diatas adalah kod yang telah ditambah pada template saya.

Kemudian letak kod berikut dibawahnya:

border: 1px solid #000000;

jika inginkan border yang berlainan gunakan kod ini:

border-top: 1px solid #000000; border-bottom: 2px solid #000000; border-right: 1px solid #000000; border-left: 1px solid #000000;

Border boleh ditukar dari solid kepada dotted,dashed,outset,inset,groove,double dan ridge
Kod: #000000 adalah untuk warna hitam,boleh tukarkan dengan warna yang diinginkan.Begitu juga dengan ketebalan border .
Jika hendak letak warna latar belakang pada posting tambah kan kod berikut pada bahagian bawah kod tadi:

background: #000000;

atau nak letak imej sebagai background masukkan kod ini:

background:url (url image anda disini);

Cuma tukarkan kod warna yang sesuai supaya tampilan lebih menarik

Sunday, November 20, 2011

Solat Untuk Diriku


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Lokasi Menarik Untuk Cuti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Salam...

Cuti sekolah adalah paling best bagi budak sekolah....kenangan masa lalu menggamit kalbu. alam persekolahan yang begitu manis.

Bagi yang suka bercuti,..wah malaysia begitu banyak tempat dan lokasi yang menarik dan indah untuk dilawati. Malaysia tetap menjadi pilihan ramai org samada org luar atau org malaysia sendiri. so ayuh..jom kita jalan2 sambil bercuti di merata tempat di malaysia.

Nie negeriku tercinta...boleh datang bercuti di sini....ku perkenalkan kehebatan negeriku.harap semua sudi terjah ke cnie.




Pakej Percutian ke Sarawak akan membawa anda mengunjungi negeri Sarawak melihat tempat-tempat yang menarik. Sarawak bukan sahaja terkenal dengan destinasi pelancongan yang menarik tetapi merupakan antara negeri yang  bersih di Malaysia. Pakej Percutian ke Sarawak akan membawa anda ke lokasi paling masyur iaitu bandar Kuching. Memang banyak tempat menarik yang boleh dilawati di sini. Antara tempat menarik melalui Pakej Percutian ke Sarawak adalah seperti berikut;


Kuching Waterfront merupakan tempat ini di antara tarikan utama yang terdapat di Kuching. Selain keindahan Sungai Sarawak, kita boleh menikmati pemandangan bot-bot kecil serta melihat  air sungai yang tenang dan bersih . Kuching Waterfront juga adalah tempat tumpuan penduduk tempatan berkumpul untuk riadah bersama keluarga. Di sana,  terdapat banyak deretan kedai yang menjual pelbagai jenis kraf yang boleh anda beli dan bawa balik.

Bagi penggemar pencinta alam, Taman Negara Bako sudah pasti menjadi pilihan utama untuk menikmati kehijauan flora dan melihat sendiri hidupan-hidupan liar. Monyet Proboscis atau dikenali sebagai ‘Orang Belanda’ merupakan tarikan utama pengunjung ke taman ini. Taman Negara tertua di Sarawak ini menggabungkan laut, pantai, paya, hutan dan tanah tinggi ini dikatakan mempunyai lebih 600 spesis tanaman bunga, termasuk 49 spesis orkid serta spesis haiwan dan spesis burung. Trek terpanjang di Taman Negara Bako adalah sejauh 10.5 kilometer ke Tanjung Kruin manakala yang paling pendek adalah ke Tanjung Sapi yang hanya berjarak 800 meter.




Pakej Percutian ke Kampung Budaya Sarawak
Dengan melawat perkampungan ini, anda bagaikan sudah melawat ke seluruh negeri Sarawak. Ia juga digelar muzium hidup terbesar di dunia. Perjalanan ke sini mengambil masa kira-kira 45 minit dari Kuching . Di sini anda dapat melihat aktiviti kebudayaan, dan pelbagai aspek sosio budaya kaumnya yang pelbagai. Kampung Budaya Sarawak ini mempunyai tujuh model berskala asal iaitu Rumah Panjang Bidayuh, Rumah Panjang Orang Ulu, Rumah Panjang Iban, Pondok Penan, Rumah Melanau, Rumah Melayu dan Rumah Cina. Di sini anda juga boleh melangsungkan perkahwinan anda di Kampung Kebudayaan Sarawak mengikut gaya tradisi kaum Iban, Melayu, Bidayuh atau Orang Ulu.

Banyak lagi sebenarnya tempat menarik di Sarawak sekiranya anda mengambilPakej Percutian ke Sarawak. Jika anda mempunyai rakan atau saudara di sana bolehlah menumpang di rumah mereka. Di sana, anda akan merasai makanan masyarakat Sarawak yang unik.




Resipi Nak Cuba

Salam...

Resipi nie aku copy dari kawan forum....bagus juga kalo try.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




Daging Steak Lembu 
(Asean style steak)

Bahan utama :-
1. Daging lembu yang di Aged keratan STRIPLOIN +/- 120 gsm setiap kepingan (Asian standard cut).

2. Kicap Cair (Beli dari pengusaha/pengilang orang Islam)

Bahan untuk kuah :-
4 Labu Bawang putih (Chop or slice) jangan dipecahkan
3 sudu besar Demi Glaze
5 sudu besar whipping cream
3 gelas air RO water
sedikit Rosmary dipecahkan
2 sudu kecil Lada Hitam ditumbuk kasar
3 sudu kicap Cair

Cara membuatnya :-
Daging Striploin diperap bersama kicap cair selama 10 ke 15 minit.
Bakar atau Grill kan atas Non Stick Pan (Jangan guna minyak masak) diatas suhu 170°C, 1.5 minit sebelah dan 1.3 minit sebelah lagi (Untuk medium) 2.3minit sebelah dan 2.0 minit sebelah lagi (Medium to well)

Untuk membuat kuah :-
Ambil periuk kecil masukkan air R.O (reverse osmosis) dan masukkan Demi glaze, Whipping Cream, Lada hitam, rosmary, yang ditumbuk, kacau sehingga sebati pastikan ianya tidak diletakkan diatas api dahulu, lepas ianya larut serta sebati, kemudian boleh dimasak atas api, semasa memasak kuah tersebut pastikan ianya dikacau mengikut pusingan jam sehingga ia mendidih dan dimasukkan bawang putih yang di chop/slice. Setelah mendidih kecilkan api, kacau lebih kurang 3 minit, kemudian angkatkan.

Garnishing :-
Tuan / Puan boleh gunakkan sayuran atau buah buahan mentah dipotong mengikut creativiti citarasa masing masing.
a.Timun Zuchini (Hijau/Kuning)
b. Apple Merah
c. Apple Hijau
d. Strawberry
e. Cherry
f. Celery
g. Salad berdaun (bukan Lettuce)
h. Mangga yang Manis
i. Black/Blueberry
j. Nenas

Sayuran & Buah di rebus atau dikukus :-
1. Jagong muda
2. Asparagus
3. Kentang (dibersihkan dibakar /direbus dibalut aluminium foil)
4. Brocilli

Tuan puan tentu pelik dengan cara saya memasak Steak berkenaan, memang pelik serta unik, kerana ini adalah steak yang sebenar serta berkhasiat, jika dimakan. Kami tidak pernah mengamalkan memasak steak mengunakkan MINYAK MASAK, AIR PAIP, MSG & GARAM.

Tahukan tuan/puan bahawa meletakkan MINYAK MASAK lah yang mengundang KOLESTEROL kedalam masakan kita.

AIR PAIP (TAP WATER) membuatkan masakan kita tidak enak dimasak kerana ianya mengandungi CHLORINE yang menyebabkan masakkan kita terasa sedikit kelat kerana tindakbalas CHLORINE & API yang memecahkan molecule zat.

MSG ini lagi satu jenis perisa yang bahaya jika digunakkan selalu dalam masakan, ianya boleh dipakai tetapi dalam jumlah yg sedikit jikalau boleh dielakkan, cuba elakkan mengunakkan MSG atau jangan digunakan langsung. (MSG adalah pemanggil(invite) penyebab/pembunuh utama kepada pengidap penyakit MIGRINE jika mengamalkan pengunaan yang berlebihan)

GARAM adalah satu agen pengeras/kental ianya boleh menyebabkan Daging yang anda masak itu menjadi keras serta kejang bila diletakkan diatas api, ini menyebabkan Steak anda akan menjadi kejang semasa dimasak, dan sekiranya anda mencampurkan garam semasa anda memasak apa apa sekali pon, cuba elak memasukkan garam semasa api sedang marak, ianya kurang sihat dilakukan sedemikian, jika anda mahu masukkan garam juga sebaik baik nya tutup dahulu api masukkan garam dan buka api kembali dan teruskan memasak. Kenapa ianya begitu, kerana ianya boleh memyebabkan MOLECULE zat makanan terhapus begitu sahaja. Maka itu lah orang EROPAH menamakan TABLE SALT bukan COOKING SALT. Garam sepatutnya berada diatas meja makan, bukan di dapur masakan.

Ingat semasa menikmati masakan rasa dahulu sekiranya masakan itu kurang masin kemudian barulah ditabur sedikit (TABLE SALT) yang terletak diatas meja dan nikmatilah hidangan yang berkhasiat, lazat yang terjamin untuk kesihatan anda & juga seluruh keluarga anda. SELAMAT MANJAMU SELERA.

SELAMAT MENCUBA.

Friday, November 18, 2011

Post Menarik Cantik Molek

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Salam semua pada yang sudi datang ke blogku ini.

Tajuk utama blog menarik cantik molek.

Malaysia Semalam Menang  Bola 1-0 lawan indonesia.Bestnya....aku rasa PM kita pun tersenyum lebar semalam sampai ke hari ini, rakyat malaysia yang memang giler bola macam anak aku yang baru tahun 4 tu..makan pun xnak jemah gara2 bola jugak le.hehehehe...2 baru anak aku..ko orang cam tu gak kan.....

Tajuk tak menariknya....

Aku masih tak boleh bagi blog ku seperti blog ko org le....nampak slow je...huhuhuhuu...sedihnya.....aku pun nak macam ko orang.....heheheh..tapi perlu ada usaha ckit.....per pun aku perlu ko org sokong upkan trafik blog ku jgak....memang aku newbie......giler mencari follow up blog ku balik..heheh..aku tak kisah le apa ko org nak kata...dah adat memblog mcam tu kan....ko org dulu mcm tu gak kan....so...tolong2 le support sama kalo nak blog aku nie...or ko org terklik blog aku nie....rajin le add kat blog aku nie..pastu rajin le singgah balik ye.....aku pun nak ko org selalu bersama aku jugak.

Yang paling bestnya......!!!


Aku promosi aku punya steak yang sedap..hehehhehe.....otak-otak & sata utk ko orang yg suke buka gerai...semua ada dgn aku......so..kunjungi lah blog aku selalu...

oooopppp!!!!...blog nie buka cnie je ..http://www.moccsutastyzone.blogspot.com

Thursday, November 17, 2011

aDAKah Anda Perniaga OtaK-OTak Seperti Dia!!!!!

Perniaga Adalah Mereka....!!!!!!!

Dan kami adalah pembekal stok kepada perniaga otak-otak dan sata. Hubungi kami segera jika anda perlukan stok utk gerai anda. Kami juga membekal dapur dan lain2 peralatan yang berkaitan.Segara hubungi kami.

Lokasi kami :- klang/Shah Alam
Contact Kami :- 017 248 8590

Kami menyediakan harga yang berpatutan dgn produk yang dijamin berkualiti tinggi dan lazat. Tak percaya..jom try segera!!!!!

Tutorial Dan Tip-Tip

Tutorial Tip Top terkini....

Jom terjah cara2 dan gaya dalam tutorial saudara/saudari blogger.

Ini Bukan Contest...!!!! Tapi.....????

jangan berlenggah lagi.........segera klik link untuk info seterusnya.....hehehehe....

http://www.moccsutastyzone.blogspot.com

terimaksaih kerana sudi klik....pada yg was-was.....harap klik je le.....!!!

klik dari anda amat berharga untuk sy....thank Que Alooooooooooootttttttttttttt

Tuesday, November 15, 2011

STEAQHUB...BOLEH BUAT PESANAN TERUS DISINI



semuanya enak-enak !!!...jom try satu...!!!!!!!!!





harga produk steaqhub nie bergantung pada jenis seperti berikut:-
A. Solo Set
Chicken - RM10.90
Beef - RM12.90
Lamb Shoulder - RM13.90
Fish & Chips - RM9.90


B. Couple Sets

Chicken  - RM19.90
Beef - RM24.90
Lamb Shoulder - RM26.90
Fish & Chips - RM17.90

C. Family Set
Chicken - RM44.90
Beef - RM54.90
Lamb Shoulder - RM59.90
Fish & Chips - RM39.90


kalo nak order steaqhub dari sy..
bole berhubung terus dgn sy di talian:-
h/phone : 017 248 8034
email : mocc.su@gmail.com

sila buat pembayaran terlebih dahulu  secara bankin ke
Maybank :MBB 162 10 681 1348
atau
 anda bole terus berjumpa dgn sy disekitar shah alam atau klang

Sila nyatakan tempat atau lokasi bagi memudahkan sy membuat penghantaran.


Saturday, November 12, 2011

LINKWITHIN...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...adoiii...sampai ke pagi aku terjah abenda nie...tak menjadi..aku tgok aku nya link je masuk kat frontpage aku nya blog..hehehhe...camner nak exchange link kalo dah jadi mcm 2...serabut le aku fikiq camner nak wat nie.....

Mungkin Ini Saja Mampuku Buat...Aku Cuma Berceloteh...


Aku cuma berceloteh...mungkinku terlampau penat mencari idea baru disini.....!!

Bukan semalam, bukan juga hari ini...aku rasa dunia internetku agak lama juga. Cuma mungkin dunia merekacipta blog free online agak baru bagiku..kerana sebelum nie semuanya diberikan siap tutorial camner merekacipta website..kerena masa itu..perkataan..WEBSITE..agak sinonim dalam hidupku....yelah keghairahanku melayari dunia perniagaan internet..MLM..hehehe..membuat aku mencari cara mudah mendapat blog2 yg cantik dan senang diperolehi.....semuanya yg penting..cepat, tepat dan senang..so aku xpayah susahkan diri mencari idea merekacipta sendiri blog-blog seperti arie ini......duniaku masa itu hanya mencapai impian..ingin sesuatu target yg cepat....LEMBAB...aku xsuke.....yg penting bagiku semuanya tersedia...!!

Tapi itu le kata orang...tanpa ilmu pasti kita kalah....kekalahan itu le kenangan paling pahit dan menyedihkan....ku harap tiada perlulah ku fikirkan lagi yang dah berlalu..biar le berlalu...

Apa yang ku belajar kini...adalah KEGHAIRAHAN...mudah menyebabkan kegagalan...KESABARAN...adalah satu ujian utk mencapai sesuatu yang mungkin tak ternilai harganya.
Amin......

www.moccsutastyzone.blogspot.comwww.moccsutastyzone.blogspot.com

Thursday, November 10, 2011

11.11.11..adakah ini tarikh keramat



Hari ini..11.11.2011..agak bertuahnya angka tu kan..

Dah banyak gak ku rasa blog-blog aku terjah..ada juga aku main add je...ye le..aku harap sape je aku add tu leh jadi teman kat blog aku gak....puas gak aku terjah sana sini...mcm2 blog aku masuk...alhamdullilah..nampaknya berbaloi jugak keje penat aku rupanya....ramai jgak yang add balik...

Dalam blog aku yg ini aku dah xnak cerita pasal apa2 produk...tapi aku lebih tumpuan kepada mencari kawan dan menambahkan rakan...aku harap sudi2 le buka blog angkat aku jugak..hehehe..sb c2 aku iklankan produk yg aku nak jual secara online nie..

Blog nie dah wat aku sedih..pasal aku rasa mcm xkena je aku nya SHOUTMIX...aku ngaku ..i m just newbie..hehee..tapi org kata kalo tak wat dan mencuba pasti kita tak tau langsung aper yg patut kita wat...aku juga ada yg sudi TOLONG settel aku nya masalah.....aku ucap TQ kalo yg sudi  HELP ME...

Aku rasa aku tak de per tajuk menarik cam bloger yg lainnya..aku harap semua SUDI le tgok blog aku ye....

Masalah Masalah..SHOUTMIX!!!!

wah.....sedihnya..semua shoutmix punya pasal..nie kes nak cantikkan shoutmix ....last2 terdeleted semua shoutmix....sunyi le blog dah.....


paling xsenang tgok bila kuar perkataan "UPGRADE YOUR SHOUTMIX"....camner nie..apa  cara nak ilangkan perkataan nie.......huhuhuhuhu....sedihhhhhhhhhhhhhhhh

Wednesday, November 9, 2011

Salam Semuanya

Hari ini amat pening le...semua yang dibaut tak kena...shoutmix aku dah ilang dari cnie...adoiii.....bila buat baru keluar le "upgrade your shoutmix".... kat atasnya.....geram le....dah tak tau nak wat camner nie...

maaf le kalo tak leh singgah ye.....per pun coment je le

Thursday, November 3, 2011

POSTING BERBEZA DALAM SATU MENUBAR...MASALAH SAYA NIE!!!

Satu hari menubar nie tak setel..adoiii pening de pala ku..!!!...nak mencantikkan blog le konon..tapi aper pun masih tak putus asa..nak try sampai dapat...hehehe...pada yang baik hati bagi info banyak..sy ucapkan terimakasih....sampai tak boleh sebut nama yg mana..terlampau ramai dah sy ikut......terima kasih...terima kasih...aloootttttttt.....!!!!


Tapi sape sudi bantu sy nak masuk kan post berlainan dalam satu tajuk menubar nie?????...TOLONG BANTUAN!!!!!!!!!

Jangan Lupa Namaku - Pompa Bensin

August 16, 2011




 

Judul Lagu: Jangan Lupa Namaku (OST Ramadhan Terakhir TV3)
Artis: Pompa Bensin feat Ana Dahlia
Walau aku tidak bersamamu
Jangan engkau lupakan diriku
Walau aku tidak di sisimu
Jangan engkau lupakan namaku
Kerana aku mengingatimu
Kerana aku mencintaimu
Andai aku bisa bertemumu
Dengan senyum ku tadah syukurku
Andai aku bisa menyentuhmu
Air mata pasti deras gugur
Kerana aku merinduimu
Kerana aku sentiasa menyintaimu
Sepenuh hati
Walau kamu jauh di mataku
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan
Kerana aku sentiasa mengingatimu
Kerana aku sentiasa menyayangimu ohh sepenuh hati
Walau kamu jauh di mataku’
Jangan aku hilang dalam kalbu
Saat kamu samar mengingati
Jangan aku terus kau lupakan
Kerana aku sentiasa mengingatimu
Kerana aku sentiasa menyayangimu ohh
kekasih hati
Andai aku bisa memelukmu
Pasrah aku tabah diujimu
Andai aku bisa dicintai
Dengan rela menyerahkan hati
Kerana aku merinduimu
Kerana aku sentiasa menyintaimu