Hatiku Dan Hatimu Menjadi Satu Rasa...PannnnassssThank You Visit Me...Plz..come again..

Friday, December 23, 2011

Bagaimana Memasang Fan Page Facebook Ke Dalam Blog

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Banyak juga tutorial aku ikut sepanjang aku berjalan-jalan di blog-blog kawan2 yang rajin membuat tutorial percuma disini. Aku gagal buat apa yang aku pelajari, aku search sana sini, sampai penatnya tak terhingga.

Kawan2 tgok tajuk dibawa, aku perlu bantuan kalau ada kawan2 boleh bantu.

"Bagaimana Memasang Fan Page Facebook Ke Dalam Blog"


Tapi..malas dah nak fikir panjang aku fikir baik aku cerita sikit pasal produk steak disini, kawan2 belum beli lagi kan...cuba lah beli dan rasakan tentu enakkan kalau kita masak sendiri ikut selera kita, nak half cook, nak welldone...pastu kita nak terus makan atau nak hias pulak semua ikut kita le. Nak tgok nie..nie hiasan kat restoran....kita boleh buat lagi elok kan....lebih meyelerakan lagi kita buat wat....!!!
Aku paling suka steak beef nie, aku suka welldone, sedap..jangan masak sampai hanggit sudah..hehehe...yang penting kita masak dengan doa kita....pas 2 kita makan dengan doa kita gak...baru le best...baru le real...anak2 pun suka makan..kalau kita sebagai ibu/mama yg sediakan

Adoii..kawan pulak order arie nie, stok aku kena kuar lak arie nie...rasa terliur le pulak bila ingatkan steak nie ye...nak masak le petang nie..leh makan sambil tgok TV. Nasi malam nie off dulu...amacam...ko orng tak nak....try le kalo nak lawat je blog nie..www.moccsutastyzone.blogspot.com


Ok le..membebel petang lak...babaii..

Tuesday, December 20, 2011

Promosi Blog Dengan Facebook

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Kali ini aku nak kongsi bagaimana facebook ini berperanan untuk menaikkan trafik diblog atau lebih senang utk mengajak kawan-kawan join blog kita.


Tentu pernah melihat imej ini kan.Tambah kawan di facebook salah satu cara kita boleh menambahkan trafik di blog kita.Langkah untuk menyertai rakan facebook nie camnie le...nie copy je..just nak sharing.


TAMBAH RAKAN ANDA DISINI SUPAYA MENCAPAI 5000 DALAM MASA YANG SINGKAT

Anda sukar mendapatkan rakan yang akan menerima jemputan anda menjadi rakan facebook? Dibawah ini terdapat SENARAI RAKAN yang sangat ingin menerima ANDA sebagai rakan facebook, hanya klik satu persatu dan add/tambah mereka menjadi rakan anda dengan klik di “Add as friend” atau “Tambah menjadi rakan” dan mereka pasti menerima anda sebagai rakan, anda tidak akan menghadapai masalah “Pending Approval” lagi.

Ramai diantara kita bila “add as friends” tetapi tak semua menerima pelawaan tersebut, ada yang tanya “Saya kenal awak ke?” atau “Sapa ni?” atau “Bila kenal?”, jadi pelawaan kita menjadi sahabat tak diterima. Tetapi dibawah ini senarai yang saya beri adalah orang yang amat ingin berkawan dgn sahabat lain di facebook, jadi “Add as friends” dengan mereka. Pasti mereka jadi rakan anda.

Mana kala untuk meletakkan nama anda kedalam SENARAI RAKAN, supaya setiap hari ada sahaja orang yang ingin berkawan dengan anda, maka ada beberapa perkara yang perlu anda lakukan.
(Peringatan PENTING: Gunakan Mozilla Firefox lebih cepat untuk invite dari IE)

Pertama:
********
Join group ini terlebih dahulu jika anda masih belum join lagi. Klik di “Join this group”

Kedua
******
Pilih diantara 25-30 link dibawah SENARAI RAKAN yang masih belum menjadi rakan anda, klik di link tersebut dan "add as friend" dengan mereka

Keitga:
******
Highlight perkataan dibawah ini dan copy:
javascript:elms=document.getElementById('friends').getElementsByTagName('li');for(var fid in elms){if(typeof elms[fid] === 'object'){fs.click(elms[fid]);}}

Keempat:
******
Jemput kesemua rakan anda untuk menyertai group ini dengan cara
Klik di “Invite People to join” –“Jemput rakan menyertai” jangan pick rakan atau klik dulu, lihat langkah seterusnya

Kelima:
********
Padamkan semua url yang berada diatas sekali diruangan address dan paste kan apa yang anda copy tadi dan press “Enter”. Anda akan dapati kesemua rakan anda akan ber “tick” untuk dijemput menyertai group ini. Jika anda perlu untuk kepage rakan anda seterusnya, jika page rakan anda seterusnya, kemudian klik di kotak url diatas sekali dan press “Enter”. Anda akan dapati setiap kali anda press “Enter” secara automatik rakan anda akan di tick Selepas itu anda akan lihat orang berebut-rebut menjadi r
kan. Jadi anda tidak perlu lagi untuk klik satu persatu rakan anda untuk dijemput menyertai group ini.


Keenam:
******
Hartan jemputan ini dengan menyertakan message/pesanan di dalam “Add a Personal Message”:

“Cepat jadikan facebook anda mempunyai 5000 rakan, join group ini”
ini sahaja nak kongsi hari ini, ko orang boleh search utk dapat info seterusnya. terima kasih kerana sudi visit me.

Sunday, December 18, 2011

Cara Promosi Yang Menarik Ramai Pengunjung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Marketing - Menarik Ramai Pengunjung Ke Blog Kita


Saya hanya ingin berkongsi maklumat apa yang saya baca dari kawan blogger yang saya kenali dulu dan kebanykkan info yang beliau beri cukup untuk mengenal bagaimana menggunakan ruang internet sewajarnya, cuma kita perlu banyak menuntut ilmu utk lebih mahir dan boleh meluaskan pengetahuan kita dalam mencapai impian kita disini.


Ilmu MARKETING dalam dunia internet atau tidak adalah sama pentingnya buat seseorang giat aktif menjalankan perniagaannya. 


Sekiranya kita aktif dalam internet dengan membuat blog atau website sudah tentu kita perlu mempromosikan blog/website kita tadi kepada kawan2 atau sesiapa sahaja. Jadi kita perlu tahu cara-cara marketing yang terbaik supaya kawan tadi datang ke blog kita.


Tanpa marketing walaupun blog/website kita hebat, canggih dan cantik, kalau tiada pelawat usaha kita itu adalah sia-sia.





Ilmu membuat blog/website seumpana kita membuka sebuah kedai, kita boleh mencantikkan kedai, lengkapkan kedai dengan peralatan yang mahal & canggih, letakkan pekerja yang ramai dan pasangkan signboard yang besar tapi kalau tiada yang datang ke kedai kita lagi sudah tentu kita akan rugi. 


Maka oleh itu ilmu MARKETING adalah satu ilmu untuk menarik orang ke kedai atau blog/website kita tadi. Supaya orang boleh datang berbondong-bondong ke kedai atau blog/website kita, pelajarilah ilmu MARKETING dari mereka yang bijakpandai marketing dengan tekun.


Adalah lebih baik kita mendaftarkan blog/website kita di kedua-dua searh engine pencarian terbesar iaitu GOOGLE dan YAHOO. Supaya blog/webesite kita tadi boleh dijumpai oleh mereka2 yang dengan tidak sengaja menekan butang search di kedua-dua engine pencarian tersebut.


Sekiranya belum mendaftar diri di ruang search engine pencarian tersebut, kawan2 boleh le klik  pada link2 seperti disini. 




 Google Klik disini









        Yahoo!Klik disini


Lain-lain Search Engine PencarianKlik disini



Ini sahaja dapat aku kongsi buat kawan2 blog semua. Saya akan kongsi lagi utk info2 yang agak bernas di masa akan datang.

OMBAK RINDU


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...



Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku
Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung
Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku
Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti
Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Friday, December 16, 2011

Buat Video Dengan Youtube

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Sebut aje pasal youtube, aku nak kongsi le dgn ko orang lagi bagaimana pentingnya youtube apabila giat aktif dalam alam internet nie, tak kira lah kita bertujuan utk meniaga atau santai2 menunjukkan kebolehan kita menguploadkan semua cerita atau apa saja yang boleh kita kongsi bersama-sama disini.

Bayangkan kalau kita ada satu video yang kita olah sendiri dan buat sendiri dan kita uploadkan ke dalam youtube dan kita tengok ramainya orang view video kita, lepas itu ada yang bagi respon dgn memberi komen-komen atau bertanyakan produk yang kita promosikan melalui video kita tadi.


Tengok je kat youtube tentu ko orang nampak banyak video yang diupload oleh kawan-kawan internet untuk mempromosi blog-blog atau website mereka. Kita akan tengok banyak juga bahagian viewer..itulah bahagian yang menunjukkan youtube boleh menarik ramai orang membuka video kita dan secara tidak langsung terus membuka link-link yang kita masukkan ke video kita tadi.

Dan tanpa kita sedar ramainya orang menghubungi kita samada melalui link-link yang kita beri tadi atau terus masuk ke bank kita atau ke emel kita....wah!!..bagi yang berniaga pulak....order atau pesanan dari orang yang view video tadi mendatangkan hasil yang tidak kita duga...itulah kuasa hebatnya VIDEO dari youtube yang kita buat tadi.

Thursday, December 15, 2011

Tupperware Produk Terbaik Perlu Anda Miliki


Join Us TodayAhad lepas, tanpa aku sengaja aku terjebak dgn mendaftarkan diri sebagai agen kepada produk bekas pelbagai guna terkenal dari dulu hingga kini iaitu TUPPERWARE.Cuma masa dulu aku tengok kakak2 aku je yang sibuk mempromosi produk tupperware ini secara offline seperti aku jumpa minggu lepas.


Memang kat rumah aku ada gak guna produk nie..memang sah genuien punya..tahan bertahun2, cuma kat tudung dia je ada problem tak tahan, tapi boleh tukar ganti, tu le bestnya produk nie.

Sebenarnya aku tertarik dgn botol air yang comel2 nie, memang lah aku nak beli botol air tu..yelah utk anak aku bawa air ke sekolah bila sesi sekolah bermula nanti..itu je dalam fikiran ku pada permulaannya.

Setelah aku fikir panjang bagus jugak aku jadi agen, boleh gak aku kongsi dengan kawan2 kat blog nie, cuma pendaftaran aku masih diproses, so segala berkaitan dengan info dan maklumat pendaftaran aku masih kabur.hehhehe....Tapi beg dan produk hadiah pendaftaran dah ada kat rumah, tengok kat atas 2le yang kita dapat kalau jadi ahli.

Tapi kalau ko org nak nak order produk tupperware dan tak nak jadi agen beli aje dgn aku. Hantar info kat komen atau email je kat mocc.su@gmail.com tak pun kalau nak cepat sms 017 248 8034.Aku akan bertindakcepat untuk ko org. Tapi yang penting sekali tu..adalah sokongan ko org dgn aku le.




Wednesday, December 14, 2011

Promosi Perniagaan Anda Dengan Youtube



buat duit youtube | teknik promosi youtube | cari duit youtube | panduan youtube | video tutorial youtube


Buka je google engine search pasal "promosi your business with youtube"..inilah hasil kerja perniaga internet terkenal..en.zamri .

Manual Panduan Penerangan Asas Langkah-Demi-Langkah "Buat Duit Dengan Youtube"

Aku bukannya nak promosi  en.zamri punya buku..tapi sekadar untuk sharing informasi yang mungkin berguna pada yang melawat blog aku. Aku akui terlampau banyak blog2 yang aku terjah lebih berkisar membuat dan mengajar..atau lebih kepada "TUTORIAL"...aku bukan pandai pun, sebab itu aku rasa adalah lebih elok aku bagi informasi je disini...SHARING IS CARING.

Aku bukan suka membaca tapi aku lebih suka pada maklumat yang cepat dan pantas utk aku belajar.hehehe..pasal aku malas membacalah rupa blog aku tak cantik macam blog ko org. Tapi aku boleh kongsi apa yang telah aku dapat sepanjang aku jalan2 dari blog ke blog ko org.

Nah!!!..inilah hasil VIDEO aku buat. Sila tonton terus disini. Aku ucapkan terima kasih kerana tonton sampai habis.

Komenlah hasilnya dan jika suka "LIKE" je situ.

Kalau nak bertanya pasal bagaimana nak buat video..mungkin aku tak pandai nak buat tunjukajar...cuma setakat tolong bantu sikit2 tu...boleh kot.

Aku harap ko orang suka dgn VIDEO aku nie.Pas nie aku akan buat banyak agi Video.Boleh le kita kongsi lagi

Aku rasa ini sahaja cerita aku hari nie, kalau ada agi info terlebih, mungkin aku muat lagi nanti.

Tuesday, December 13, 2011

Buat Duit Dari Rumah..siapa tak nak kan!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Wah.....!!!..tajuk nie menarik perhatianku suatu ketika dulu.Aku sampai tak senang duduk.Apalagi dengan kecekapan pengiklan mempromosikan link-link mereka ke emel2 tanpa putus2.kata2 semangat mula membakar fikiran dan hati mula tertarik-tarik, resah gelisah, rasa tak tenang, rasa terkilan, rasa pelbagai rasa andai kata terlepas peluang itu.mulalah berangan2 dgn kata2 DUIT MASUK BANK BERTUBI-TUBI....segalanya akan menyelesaikan masalah yang ada, ditambahkan pulak duit gaji memang tak pernah cukup, apa yg difikir itulah jalan terbaik utk tambah pendapatan sampingan.
Wah!!!...masa tu tak fikir tentang risiko, tentang bebanan dan tentang kemampuan apalagi tentang melayari perniagaan tanpa batasan dgn alam maya ini(internet.com)...hati dah suka semua tak nampak yg perjalanan itu perlu dilalui dgn onak dan duri jua...apa yang nampak..indah...nyaman..selesa...bahagia...aman..bla...bla...bla...!!!

Buat duit memang mudah tapi payah utk mendapatkannya......!!!
Sebab apa aku kata macam tu....utk mendapatkan perlulah ada usaha dan kesabaran, paling pun perlu ada kegigihan dan tidak mengalah utk sebarang kegagalan.



Tengok je penjual nasi lemak tapi jalan...kalau dia tak masak sedap siapa nak beli untuk kali yang ke 2?..betul tak!.silap hari bulan dia boleh bertahan 2 minggu je sebab arie2 kena bawa balik nasi tak laku, silap2 modal pun tak lepas..dah le rugi..penat pulak tu.

Kisah tu baru penjual nasi lemak tepi jalan..modal pun ciput je....kalau modal sampai RM100.00 secara online(melalui internet alam maya)..modal pun ciput..tapi kalau tak buat promosi..orang lain tak nampak..yelah..tanpa usaha le katakan...apa jadi dengan dia.......rugi le jugak..ilang RM100/- tanpa dapat apa. Cuba bayangkan disini..siapa yang untung antara dia dgn penjual nasi lemak dengan modal yang sama...????...jawaplah sendiri. Bagi aku tentulah penjual nasi lemak..kalau nasi dia tak laku seboleh2nya dia boleh makan sendiri dirumah..kenyang...nilai duit tu masih ada depan mata. kalau online..masuk rm100/-...apa yang kita dapat...ZERO....kalau time tu tak de duit langsung....nak makan camner?..lapar le jawapnya.




www.fesyendalamwanita.blogspot.comwww.fesyendalamwanita.blogspot.com

Pantas Saja Tanganku Meniru Bila Info Itu Berguna Untukku...View My Movie.

Setelah sekian lama meniti arus berblogging ini....ternyata "BLOGKU TANPA KAKI" itu mungkin perkataan bagi mengingatkan aku bahawa aku perlu mengorak langkah demi langkah utk menaikkan trafik diblogku.
Aku sedar blogku tak akan bergerak kalo aku tidor sepanjang masa, maksudku..blogku perlu juga hadir setiap detik berlalu..aku pun tau..aku bukan tau nak buat tutorial pasal blog..kerana blogku sendiri pun masih perlukan pelbagaikan lagi idea yg boleh menarikkan kawan2 blog tampil ke blogku ini.

Mungkin suatu saatnya aku perlu kongsikan juga perkara yg perlu bagi aku dan rakan blog disini, tapi awal2 aku nyatakan bukan nak kongsi pasal "TUTORIAL MENCANTIKKAN BLOG" atau aper je pasal "TUTORIAL".

Namun aku tak nafikan banyak benda perlu kita kongsi bersama dalam blog dan apa yang berlaku disekitar kita adalah amat penting nak dikongsi bersama.

Hari ini adalah hari yang paling menyoronokkan buat anak gadis ku, kerana hari ini 13.12. adalah tarikh lahir dia yg ke 9 tahun, aku tak sabar menunggu anak2 ku dewasa...heheh..takut juga sebab aku makin tua..hahahah....apa pun memang itulah ketentuan illahi kepada hambaNya.kita perlu pasrah pada takdir yang tertulis dan bersabar pada segala ujian yang memang tersurat untuk kita laluinya.

Hari ini juga aku seronok sebab aku berjaya belajar MENGUPLOAD VIDEOKU SENDIRI....mungkin info ini akan ku kongsi juga suatu masa nanti ..so pada yang ingin melihat video ku boleh lah layarinya disini..

Maharaja Lawak Fesyen Wanita Show.wmv

atau disini

MANDI KOLAM.wmv



SELAMAT MENONTONT VIDEO DARIKU

Thursday, December 8, 2011

Cara-Cara Jadi Perenang.

video

Nak berenang perlu ada cara-cara berenang yang betul, barulah kita boleh berenang dengan baik. Saksilah video nie saya rakamkan masa aktiviti pembelajaran renang diadakan. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tuesday, December 6, 2011

Class Swimming 1st Day




si irfan belajar buat burble..hehehe


Cerianya wajah anak2ku bila je dgr mereka boleh belajar swimming dgn supershark.Bila dah mula kelas renang, nampak bersungguh2 nak buat, hope impian di ayah menjadi kenyataan utk si anaknya.

Bagi aku, mmg impian tu ada, tapi terpulang pada kemampuan si anak, boleh atau tidak itu semua rezeki masing2, tapi dgn usaha yg bersungguh segalanya mudahkan.

Waktu cuti nielah yg terbaik tuk dia org lepaskan tension masa sekolah kan...daripada tak wat per, elok juga bagi mereka satu pengalaman baru utk mengisi ruang waktu yg ada. 

Nak Belajar Renang Konon.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Wah..arie nie memang arie yg menyoronokkan buat anak-anak ku kerana dah didaftar utk kelas renang dengan SuperShark...Marilyn Chua punya le...hehehhe..hope leh jadi macam marilyn gak nanti , tu le harapan si ayah pada anak girlnya nie...!!!

Monday, December 5, 2011

TABUNG PENDIDIKAN ANAK-ANAK



WOW!!!!...menariknya tabung pendidikan untuk anak kita dgn pihak SSPN....
pada siapa yang pergi ke JOM HEBOH bukit jalil hari tu....tentu dah tau pasal skim tabung SSPN...amat berbaloi kalau menyimpan dgn sspn nie.

Tengok le....kebaikan dgn SSPN ...hehehe..info dapat dari web seorg blogger....sharing for caring...kan!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...1) Mudah Tunai
Maksudnya, dengan hanya  mengisi borang sahaja, anda sudah boleh “cash” kan simpanan anda. Tidak perlu bersusah payah menunggu berbulan-bulan atau bertahun-tahun sepertimana yang perlu anda hadapi jika cuba menjual hartanah anda.
2) Potongan Cukai
Bagi mereka yang “tidak layak” untuk membayar cukai, mungkin kelebihan ini tidak langsung memberikan apa-apa kesan. Tetapi bagi mereka yang “layak” membayar cukai, pengecualian potongan cukai sebanyak RM3,000 setahun kerana menyimpan di SSPN , adalah sesuatu yang memberangsangkan.
3) Perlindungan Insuran
Nampaknya, agen-agen insuran yang menjual polisi-polisi insuran untuk pendidikan perlu berkeja lebih keras lagi selepas ini. Ini kerana, PTPTN juga turut memberikan perlindungan insuran sebanyak RM50,000 kepada setiap pendeposit. Maksudnya, apabila anda sebagai bapa, telah membuat simpanan sebanyak RM1,000 (syarat untuk layak dapat perlindungan insuran) di SSPN, anda tidak perlu risau lagi tentang masa depan dan  “tabung pendidikan” anak anda jika selepas itu, anda terpaksa berhijrah ke alam barzakh (pergh! ayat..). Ini kerana, apabila anda berhijrah ke alam barzakh, automatik, wang pampasan berjumlah sehingga RM50,000 akan di masukkan terus ke akaun SSPN anak anda.
4) Dijamin Kerajaan.
Walaupun saya tidak pasti sejauh mana boleh pakainya “jaminan” tersebut. Tapi, sekurang-kurangnya, ia memberikan sedikit kelegaan dan rasa selamat kepada saya.
5) Geran sepadan
Ini pula faedah yang akan diperolehi oleh ibu-bapa yang mempunyai pendapatan isi rumah kurang daripada RM2,000 sebulan. Maksudnya, jika anda adalah seorang penarik beca yang berpendapatan kurang daripada RM2,000 sebulan, dan anak anda adalah seorang pelajar yang cemerlang yang berjaya melanjutkan pelajaran ke IPT. Anda akan mendapat hadiah (geran) sebanyak Rm10,000 dari SSPN.
6) Boleh check akaun online
Ini adalah ciri yang paling saya suka. Serius!, ia memudahkan saya untuk memantau dan membuat perancangan tentang dana pendidikan anak-anak saya….. sehingga kini, saya masih ternanti-nanti, bilakah ASB dan Tabung Haji boleh buat checking secara onlin