Formula Duit Keras

Hatiku Dan Hatimu Menjadi Satu Rasa...PannnnassssThank You Visit Me...Plz..come again..

Thursday, July 26, 2012

Kek Red Velvet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Ini aku dapat dari blog si intanberlian87...woooww..aku teruja betul mula-mula tgok kek nie....sedapppnya le oiiii....aku npak le ...aku lum rasa lagi...sbab tu aku nak buat kek nie gak...terima kasih si intanberlian kongsi pasal kek red velvet nie...

Icing yang sampel tapi look nice....nyammmmm!!!...oppppsss..puasa le...jangan...batal puasa nanti..hehehe...

Bulan Puasa Baru Sibuk Cari Resipi Kek


Nie photo dari blog jarumsutera blog.....tq....byk gak info cnie.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Agak2nya dah 1 minggu aku tersadai depan pc nie ngok resipi2 kek, biskut,dan pelbagai jenis masakan.....wahhhh..enak-enak semuanya....tekak org puasa nie lain...tgok je semua sedap....hehehe..tapi memang sedap pun photo-photo kek atau pun biskut maupun masakan yg diupload oleh kawan blog nie.

Aku pun dah siapkan semua bahan2 kek..hehehhe..nak buat le kononnya....tapi aku berminat nak buat kek keju tak payah susah2nya nak bakar atau kukus, banyak resipi aku dapat dari blog kawan2 cnie. Salah satunya resipi noraini....aku suka sangat tgok blog beliau..macam2 ada.....seronok pulak aku..mulalah aku bercadang dan plan buat kek-kek yg sedap bila balik rupa...hehehhehe

Alahaiii..bulan puasa nie...biasa le .....tgok resipi masa kat opis nie snok gila...teruja tak terkira....angan2 ada bagainya..hehehe....sampai je rumah siapkan lauk pauk tuk berbuka.....bahan kek tinggal le keat tepi....hehhehe..jawapannya aku tak laraaaaaaaaaaaaaaattttt.......

Aku rancang buat arie cuti je le, sabtu dan ahad nie...harap2 aku boleh le menyental kek kat dapur rumahku nanti.....aku aku apa lagi dah kalut tanya bila ibu nak buat kek nie...lama kita tak buat.....haaaah...mmg rasa bertahun aku tak buat kek...sampai aku lupe......tapi dgn resipi yg ada dan cara2 yg disertakan sekali amat memudahkan aku nanti...aku nak ucapkan terima kasih pada yg sudi kongsi resipi dalm blog kawan semua.

Tapiii....aku nak wat kejutan le...buat resipi yg tak ada aku kongsi dalam blog atau internet nie...nie resipi original aku dapat dari my anak buah le......hope jadi..hehehhe...aku dah belek dalam internet tak ada yg guna pakai lagi tau........apa yg aku jumpa byk guna biskut oreo dan digestive biskut....kali nie aku guna salah produk makanan baby...hehehehe.....pasti sedappppp....nanti kalo siap cantik aku upload le cnie....kalo nak nampak elok cute sangat ....harap maaf le...aku belasah terus je .......heheheh....malu le tu!!!!

Tuesday, July 24, 2012

Kek Lapis Sarawak Sedap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Nyo..nyo..nyo....sedapnya oiiii.....sape le xtahan tgok nie....hehehehe...kek nie bukan aku buat tau..tapi aku saje je nak kongsi sedapnya kek disini.Aku copy paste cnie kek nie dari blog dayang salhah...sory ye dayang salhah aku pinjam photo kek nie..nak kongsi dhn kawan yg kunjung blog aku....!!!



Kek lapis cheese nie sedapnya......tak terhingga sedapnya hingga menjilat jari mcm iklan kat KFC..hehehe...sedapnya.....nyam..nyam...nyam...mmmmmm!!!!



Bestnya....nyonyonyo.......sedapppp...tak leh tahan tgok color hijau..heheheh...sape nak order gi aje blog dayang salhah......tolong promo npak nie dayang salhah..heheheh.....!!!!!

Teringat Zaman Dulu..Kala Aku Jamah Roti Paun Nie

aku amik dari blog sue-hasue 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

nyammmmm...teringat aku zaman aku kanak-kanak dulu, roti paun nie le jadi santapan aku masa breakfast pagi-pagi....aku pun sempat buat juga roti paun nie., tapi sekarang aku dah lupa camner nak buat..hehehehe...bab makannya aku tak lupa..aku masa ingat roti paun berinti kelapa paun...adoiii...segar sungguh sedapnya tak terhingga bila aje aku masuk dlm mulut..nyonyonyo...sedaaaaappppnya!!!!

Aku mula search le. roti nie sebab aku ingat waktu dulu kami panggil roti paun...rupanya ada gak kat sini roti paun kat blog nie...aku mula print resepinya...apa lagi aku mula le langkah nak buat...harap2 jadi le kali nie.

Friday, July 20, 2012

Salam Ramadhan Untuk Semua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Salam semua...kita sampai ke ramadhan 2012 tahun ini,..amin.

Wah...mulalah sibuk mencari tempat bersahur dan berbuka puasa nie..hehehhe..tu termasuk aku sekali le dah mula mencari restoran yg special terutama utk anak-anak aku . Rasanya malam nie tentu sibuk mencari restoran yg menyediakan masakan yg enak-enak, hubby aku siap kata nak makan masakan mamak...adoiii..mamak oh mamak...bertuah sungguhnya jadi pilihan hubbyku di hari pertama puasa bulan ramadhan 2012 nie.

Wednesday, July 18, 2012

Teruja Dengan Baju Raya Ko Tu...eerrrhhh....

Salam kawan blog ku.....aku dah mula berjinak utk menjual baju secara online...so hope sangatlah ada yang sudi support aku dgn bershopping di www.comelladyshop.blogspot.com










Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Tengok Bag Aku Cantik...yoyoyo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, July 11, 2012

Sambal Belacan Sedap Mak

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...ermmmm....ermmm...mmmm....awwww!!!

cili pedas..berasap oooyoyoyo!!!
Alahai....jual seluar katak online le pulak....!!!!....tu aku rasa gegedang telinga aku cam nak pecah..hahaha...terasa mcm makan cili api jenis pedaas gile tu.....!!!!!tgok je biji cili tu kecik je...hahahaha..kecik-kecik cili api...nanti mulut kalau dah makan cili nie akan keluar api.....!!!!

sambal belacan kawan blog nie
Tengok tu...sedapnya kalo buat sambal belacan.........!!!!!.tumbuk lumat bok belacan ckit....masuk gula, perasa(pak Aji), garam dan asam jawa....sedap...jom cecah le dgn ape je jenis ulam.....photo nie bukan aku punya pun...aku search dlm google...dapat le aku kongsi rupa sambal belacan nie kat kawan yg tak pernah tgok sambal belacan...hehe..kalau org melayu tak pernah tgok nie...tak tau le pulak aku nak komen.......tapi inilah makan org melayu paling hip top...pop top..kick top...segalanya le top..semua restoran,hotel 5bintang pun ade..janji memang dia dalam malaysia...jgn kata tak ada.....sambal belacan menu dimana-mana restoran ada.

Tengok je jenis ulamnya....nie le sebahagiannya dari ulam-ulam yg biasa aku makan le....

Petai
pucuk gajus
buah mangga
 Kalau nak yang lainnya  ada agi seperti jering,pucuk ulam raja,pucuk ubi,pucuk segala ulam le...aku sebenarnya tak tau gak.....entah byk ulam agi yg aku tak tau...so kalau kawan semua tau boleh gak kongsi dgn aku disini....!!!


hahaha....aku dah berkongsi pasal ulam le pulak dgn kawan blog disini, aku harap kawan aku sudilah klik photo disini utk mendapat info yg lebih menarik, lebih hotttt!!!.

...sini je le jumpa lagi tuk borak kosong aku masa akan datang.......

Andai Dapatku Undur Masa


Saje je aku nak upload video lagu salim nie...yelah teringat pulak kenangan lalu yg amat bermakna utk aku....kawan yg singgah nie pun ada kenangan lalu ke???....Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...




aku kawin dah..nie habby aku.

kami honeymoon...teka katner nie?

bab..penat..kena dera jalan kaki....hehehe..hebat  Raja Sehari Nak Lalu..nie....

Inilah Anak Sulong Aku....Firdaus yg comel (11thn dah pun)

Nie le Gadis aku..Nur Liyana...Kawan Rapat Abang Firdaus die.(10thn).

Nie le yang bongsu.....wahhh..paling bertuah aku nie...(5thn)

Meraka semua nie dah besar pun..nie kenangan masa photo die org nie kecik...So..kureng le ckit beban jaga kerenak die org nie yg cukup lasak....cuma yg bongsu...adohaiiii.....bertuah....sungguh...tak leh geng dgn abang firdaus die langsung..hehehhe..jeles le tu.tgok abg firdaus die ensem...!!!

Snok pulak nak muaturun dalam blog...leh gak jadi kenangan tercatat disini....

Monday, July 9, 2012

Cardigan Murah Tapi Menarik





Dah puas tengok reaksi si model menggayakan cardigan, tu le nak cerita nie..aku mula teringat nak promosi cardigan sulung dari comelladyshop aku disini, pelbagai warna menarik utk dipilih dan ianya amat comel dan cantik dgn design lace butterfly dibelakang dan bahu....amat menarik utk digayakan dgn gaun atau dgn inner pendek didalam dan diserlahkan dgn jean atau skirt labuh atau pendek......rekaan yg amat cantik ini aku jual dgn harga yg amat berbaloi dgn budget kawan blog semua. Boleh le terjah comelladyshop.blogspot.com
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Wednesday, July 4, 2012

Pretty Cuncomel vs Sweet Panties So Cute

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Wow!!!...aku teruja nak bagitau ko org tentang hadirnya fesbok baru aku nie..Pretty Cuncomel yg mana menjual panties secara online dgn fesbok pulak....inilah 1st aku wat dalam fesbok..hope sesiapa yg sudi sila sila le add aku ye jadi kawan..leh gak aku tag ko org panties baru nanti...so ko org tak tertinggal le panties baru yg aku update nanti ye....

Hope ko org pun sudilah support aku..bukan blam aku pasal aku jual panties online ....jgn le rasa pelik, sb bagi aku tak de yg pelik langsung..sama gak dgn ko org yg meniaga baju, kasut, jean, t shirt, tudung, maxi dress, pants, gaun, handbag, shoes, makeup,vitamin dan lain-lain seangkat dgnnya..heheheh..so jgn le aku di pulaukan sb aku jual panties??????.....!!!!..aku bukan jual produk lucah pun .....ko org pun arie-arie pakai....betul kan..kan...kan..kannnnn!!!

Aku memberanikan diri membuka online panties nie atas sebab aku minat menjual panties. Lagipun panties-panties nie semua cun-cun, cute-cute, comel-comel bah kata cantik-cantik belaka. Pilih je design apa, sah pasti suka dan teruja tuk memakainya. Pas tu akunya pelanggan offline sebelum nie gak wat aku tergerak tuk buka panties online nie...yelah die org aku tunjuk panties baru je die org le tolong selesaikan...apalagi nie le buat aku makin kuat utk membina blog panties aku nie...dulu aku namakan fesyendalamwanita...mmmm!!!!..aku tgok macam xglen je nama tu!!!....then aku tukar le pulak kat nama baru...heheheh...aku rasa lebih molek......COMELLADYSHOP.BLOGSPOT.COM....dan fesbok aku lak Pretty Cuncomel (search kat bondabenia@gmail.com - kalo xjumpe) hadir sekali dgn aku nya fesbok page sekali.....SWEET PANTIES SO CUTE.....ko org tolong tolong le klik  like...tgok kat page atas blog aku nie ada tulis....KLIK MY PAGE PLZ!!!!.....hope ko org sudi sudi le ye jadi geng aku kat page tu gak....aku ucapkan terima kasih ye.......ko org le segalanya bagi aku....tanpa ko org support aku siapa le aku...aku sedar tu......!!!!!!!!!

Tuesday, July 3, 2012

Sweet Panties So Cute Kian Jadi Rebutan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...Salam wahai teman blogku.

Hah..!!!..lama jugak blog ku kosong...aku kering idea sebenarnya yo???...entah tertiba je aku nak kongsi lagi satu peluang bershopping secara online keperluan seorg insan bernama wanita termasuk diriku sendiri. Sebelum ini aku banyak juga membeli secara online pelbagai produk yg dijual secara online...macam-macam ada...kegilaan ini bukan aku aje yg terlibat..tapi pasti semua heheheh..termasuk ko org sekali kan....

Setelah aku puas menerjah dalam online shopping..nak tau apa aku terjah...panties wanita yg cute-cute...pelbagai website aku terjah...waduhhh!!!...memang cantik...memang cute...memang lawa...memang cun..tapi yg aku tak tahan harganya bah.....mahal .Tapi aku nie kaki shopping...aku geram tgok cantik cun cute tu semua...aku try beli satu dua tiga empat dan seterusnya...hehehehhe...

Lama-kelamaan aku mempunyai stok panties melampau banyak dalam simpanan, mula le aku tunjuk saudara mara,kawan-kawan dan sesiapa saje yg aku kenal.Wah!!!....aku terkejut jugak...mcm goreng pisang pulak laris.....nya....!!!. Aku mula terfikir kalau aku buat dan terus jual secara offline camner....???....aku mulalah yg rasa tenang, gabra,suka,teruja...aku melabur membeli panties dalam kuantiti yg banyak, aku jual dan cari cari agent utk aku menjual...bermula dgn saudara aku sendiri.Perjalanan jualan penggal pertama amat baik sekali,penggal kedua pun bertambah baik dan seterusnya....aku makin seronok menjual panties secara offline kerana order dari agent tak putus-putus membuat aku ingin memperluaskan iklan panties aku melalui online.

Maka bermula le blog ku yg pertama...fesyendalamwanita.blogspot.com.....masih baru tak sampai 1tahun pun umurnya aku dah ubah kepada nama lain yg aku rasa lebih molek dan cun...comelladyshop.blogspot.com. dan aku juga telah memperluaskan jaring jualan dgn membuat facebook khas tuk panties ku ini di www.facebook/prettycuncomel, dan jika ko org terserempak..tolong-tolong le LIKE KAT SWEET PANTIES SO CUTE....aku harap dapat mengajak pengunjung utk bershopping di COMELLADYSHOP....utk mendapatkan panties yg cute dan harga yg aku tawarkan adalah amat berbaloi. dan aku rasa ko org mampu utk memilikinya. Bagi gen lelaki pulak, mana le tau ingin membeli utk isteri dan anak2 gadis..boleh je order dari comelladyshop tanpa segan silu...sebab aku memang tak kenal pun ko org..kita cuma berurusan dlm talian dan maklumat penghantaran perlu le tepat supaya barang yg dihantar sampai tepat pada masanya.